Аграрії Вінниччини завершили посів ранніх ярих зернових культур

26 квітня 2021 32 0
Аграрії Вінниччини завершили посів ранніх ярих зернових культур
Kurkul.com

Станом на 23 квітня 2021 р. у Вінницькій обл. по всіх категоріях господарств завершено посів ранніх ярих зернових та зернобобових. Також аграрії посіяли вже кукурудзи на площі 26 тис. га, що становить 6,1 % до прогнозу. Про це інформує пресслужба Вінницької ОДА.

Зокрема ранніх зернових культур посіяно на площі  82 тис. га, в тому числі: ярої пшениці посіяно на площі 10,9 тис. га, ярого ячменю — 65,1 тис. га, вівса — 1 тис. га, гороху — 5 тис. га.

Також в області продовжується посів цукрових буряків, яких вже посіяно на площі 27,5 тис. га, що становить 56,1 % до прогнозу. Соняшнику посіяно на площі 89,8 тис. га, що становить 30% прогнозованих площ.

Читати також: В Україні засіяно майже 20% соняшнику

Посіви озимої пшениці на більшій території регіону знаходяться на завершенні третього - початку четвертого етапу органогенезу.  Достатня зволоженість верхнього шару ґрунту (0-50 см) на фоні відсутності високих для цієї пори температур активно сприяють цьому процесу.

«На більшості території області і в середньому по регіону на сьогодні маємо запаси ґрунтової вологи достатніми для озимих культур. Помірно низькі температури, які спостерігаються впродовж другої декади квітня, стримують непродуктивні витрати вологи. Переважна її кількість використовується на потреби рослини. Відбувається активний ріст вторинної кореневої системи, що надзвичайно важливо за ймовірного пересихання в подальшому орного шару ґрунту», — йдеться у повідомленні.

Також завершуються строки внесення гербіцидів та актуальним залишається контроль за розвитком хвороб, особливо борошнистої роси і внесення за потреби фунгіцидів.

Читати за темою: Аграрії Луганщини засіяли ярими зерновими культурами 40%

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою