Опубліковано прогноз трейдерів щодо зміни цін на фуражне зерно

28 квітня 2021 2439 0
Опубліковано прогноз трейдерів щодо зміни цін на фуражне зерно

Фуражна пшениця дорожчала під впливом зовнішніх чинників, а також з огляду на обмаль пропозицій на внутрішньому ринку. Про це повідомляють аналітики G.R. Agro.

Зростання цін в портах з минулої п’ятниці складало до 410 грн/тонну в гривневому еквіваленті та до $13/тонну у валютному.

«Переробний сектор в умовах конкуренції з експортерами, а також з огляду на обмежену кількість пропозицій повинен був підвищувати ціни для збереження темпів поставок зернової», — зазначили аналітики.

Згідно з прогнозом, обмаль пропозицій буде підтримувати ціни та сприяти їх зростанню.

Читайте також: Валовий збір зерна у 2021 році складе понад 70 млн т — ННЦ

З огляду на зростання цін на суміжних ринках, ціни на ячмінь фуражний також зростали, але не так активно. Валютні ціни в портах зросли в середньому на $2-3/тонну, при цьому гривневі ціни зросли лише на 50 грн/тонну, СРТ-порт.               

«Незначні цінові корегування будуть притаманні ринку фуражного ячменя», — прогнозують трейдери.

Чинне зростання світових котирувань, а також обмежені запаси зернової на внутрішньому ринку сприяли подальшому зростанню цін на фуражну кукурудзу. Як експортери, так і переробники, повідомляли про обмежену кількість пропозицій та труднощі із закупівлями за мінімальним та близькими до них цінами.

«Переробні підприємства повідомляли про підвищення цін в межах діапазону 250-350 грн/т до 7650-8500 грн/т, СРТ-підприємство», — йдеться у повідомленні.

Експерти прогнозують подальше зростання цін, враховуючи світові тенденції.

Виконано за допомогою Disqus