На елеваторах Астарта-Київ збільшать прийом зерна від третіх осіб

30 квітня 2021 85 0
На елеваторах Астарта-Київ збільшать прийом зерна від третіх осіб
Kurkul.com

Зерносховища агрохолдингу «Астарта-Київ» поставили собі за мету в новому сезоні збільшити обсяг прийнятого від третіх осіб зерна до 300 тис. т. Цього сезону частка сторонніх вкладників склала 20% від загального приймання. Минулого року свого зерна елеватори «Астарти» взяли 811 тис. т. Про це в інтерв’ю для Elevatorist.com розповів Віктор Сидоренко, заступник керівника департаменту елеваторного бізнесу з комерційних питань.

«Це результат, який потенційно ми можемо значно збільшити. У зерносховищ компанії для цього є великий виробничий потенціал», — вважає він.

Щоб досягти поставлених цілей, в компанії, зокрема, працюють над розподілом логістичних потоків автомобілів в гарячий сезон.

«Останнім часом збиральна проходить дуже швидко та одночасно в усіх господарствах. Тому елеваторів потрібно так організувати процес, щоб можна було прийняти вчасно як своє зерно, так і зерно наших партнерів. Технічно, як уже було сказано, елеватори можуть прийняти великий вал. Залишилося питання внутрішньої логістики - налагодити рівномірність потоків. Одне з можливих рішень в прискоренні прийому зерна. Хоча вже сьогодні на наших елеваторах на обслуговування однієї машини витрачається від 8 до 15 хвилин. Але ми для себе вважаємо, що 15 хвилин — це дуже багато, і хочемо ще скоротити цей показник», — підкреслив Віктор Сидоренко.

У компанії планують розподіляти потоки свого і стороннього зерна на день і ніч, а також за часом.

Читати також: ГК Прометей придбала п'ятий елеватор на Кіровоградщині

Виконано за допомогою Disqus