ГК Прометей придбала п'ятий елеватор на Кіровоградщині

19 квітня 2021 103 0

Група компаній «Прометей» придбала п’ятий елеваторний комплекс у Кіровоградській області. До складу мережі введений Грушківський елеватор, придбаний у компанії «Кернел», потужністю одноразового зберігання 60 тис т.

Про це ідеться в офіційному прес-релізі ГК «Прометей».

Елеватор розташований у місті Благовіщенське та представляє собою комплекс із 17 сховищ підлогового типу. Є можливість одночасного зберігання до 8 видів культур.

«Елеватор оснащений трьома підйомниками, автомобільними вагами 60 і 80 т, трьома спеціалізованими точками з потужністю ліній автоприйому і відвантаження 1200 т/доба. Якісний і швидкий відбір проб з автотранспорту здійснюється за допомогою автоматичних пробовідбирачів», — сказано в повідомленні групи компаній.

Зерно допрацьовують за допомогою 5 зерноочисних машин потужністю 1000 т/доба та 4 сушарок потужністю 600 т/доба. Лабораторія елеватора оснащена сучасним обладнанням і атестована для аналізу пшениці, ячменю, соняшнику, сої, ріпаку та кукурудзи.

«Перед купівлею пішли в глибоку аналітику, провели детальний аналіз, який показав величезний потенціал зерносховища. У зв'язку з цим було прийнято рішення відразу приступити до поетапної модернізації, удосконаливши механізацію, збільшити швидкість приймання, підготувавши елеватор до прийому великого потоку машин в сезон», — зазначив директор елеватора Олександр Шилівський.

Перший етап процесу модернізації комплексу почнеться вже в кінці квітня. Планована сума інвестицій — 10 млн грн. Ці кошти підуть на установку нових та модернізацію наявних приймальних бункерів і 80-тонних автовагів. Далі проведуть апгрейд норій і транспортних галерей.

Компанія «Прометей» в 2021 році продовжить потужні поглинання двох напрямків бізнесу: агровиробництва і елеваторів. У планах збільшення зембанку ще на 10 тис. га і нарощування потужностей одноразового зберігання на 400-500 тис. т за рахунок купівлі 5-7 елеваторів.

Виконано за допомогою Disqus