Світові науковці вдосконалюють сорти лохини

10 травня 2021 41 0
Світові науковці вдосконалюють сорти лохини
pixabay.com

Світовий ринок лохини не припиняє зростати, попри всі перепони, ця тенденція зберігається вже понад 10 років. Паралельно з цим ринок генетики, зокрема покращення сорту, також демонструє активне зростання. Про це повідомляє Blueberriesconsulting.

Протягом наступного десятиліття передбачається, що географія виробництва лохини пошириться на регіони, які потребуватимуть все більш особливих сортів. Вони повинні бути пристосовані до ґрунтів або кліматичних реалій, які сильно відрізняються від біографічної траєкторії врожаю до сьогодні.

«Розширення географії вирощування лохини спонукало ринок генетики впроваджувати більше досліджень та просуватися в генетичному вдосконаленні рослин, щоб отримати нові альтернативи, маючи намір задовольнити зростаючий попит нових інтегрованих виробників та необхідних сортових замін старих гравців у галузі», — йдеться у повідомленні.

Головні тенденції, що визначають якість нових сортів, з точки зору очікувань виробника, це, по-перше, продуктивність рослин, а також — органолептичні якості плодів, що визначають їх якість та диференціацію, такі як смак, солодкість, більший калібр, цвітіння, хрусткість, і перш за все твердість перед довгими поїздками на ринки призначення.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus