Через сильну посуху в Бразилії у виграші опиняться українські виробники кукурудзи — думка

11 травня 2021 1872 0
Через сильну посуху в Бразилії у виграші опиняться українські виробники кукурудзи — думка

У Бразилії сильна посуха знищила до 20 млн т другого врожаю кукурудзи. У виграші від такої ситуації опиняться США, Україна і Росія. Такою думкою поділився директор «Совекон» Андрій Сизов, інформує Elevatorist.com.

«Здається все, згоріло мільйонів 20 кукурудзи через моторошні посухи в невідповідний час (для далеких від наших полів — це півтора російських врожаю або пристойно за половину українського). У виграші — в першу чергу, США, а в другу — Україна і навіть Росія. Ну і глобально, звичайно, всі, хто купив/володіє зерном, оскільки при такому кукурудзяному балансі ринок пшениці не залишається осторонь», — написав Андрій Сизов.

Через тривалу посуху, яка посилилася в перший тиждень травня, скоротила прогноз виробництва кукурудзи і Бразильська агропромислова консалтингова компанія AgRural. Експерти переглянули оцінку врожаю в Центрально-Південному регіоні. У компанії очікують, що аграрії країни зберуть 65,1 млн т зернової, що на 7,9 млн т або 10,8% менше прогнозів 19 квітня.

Читайте також: Ціни на кукурудзу знизились в очікуванні оновленого звіту USDA

Нагадаємо, станом на 9 травня аграрії США вже засіяли 67% площ кукурудзою. Темпи посіву культури вже випереджають торішні, на звітну дату у 2020 р. кукурудзою було засіяно 65% площ, в середньому за 5 років — 52%.

Виконано за допомогою Disqus