Ціни на полуницю будуть нижчі, ніж торік — прогноз

22 травня 2021 216 0
Ціни на полуницю будуть нижчі, ніж торік — прогноз
pixabay.com

Експерти прогнозують, що в сезоні 2021 р. ціна на суницю садову в роздробі буде коливатися в межах 35-50 грн/кг. Про це повідомили в Ягідній Асоціації України, інформує Delo.ua.

«Цього року українська полуниця через пізню весну потрапила на прилавки з «космічними» цінниками в 200 грн/кг. Цього тижня вартість ягоди в Києві була 160-185 грн/кг. Проте з кожним днем ціни падають все більше, а гравці ринку розраховують, що урожай буде набагато кращим, ніж у 2020 р., попри примхи погоди. А на піку сезону вартість кілограма ягоди буде коливатися в діапазоні від 35 до 50 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

Читати також: На Херсонщині збирають перший урожай полуниці з відкритого ґрунту

За словами аналітика Ягідної Асоціації України Марії Лакеєвої, очікування високого врожаю пов'язані з погодними умовами. Попри пізню весну, плантації ягоди особливо не постраждали. Крім того, зростання валового збору не виключений за рахунок вступу в плодоношення молодих насаджень, які були посаджені минулої осені.

За прогнозами Асоціації, ціни на ягоду в цьому році будуть навіть нижчими за торішні.

«Не зважаючи на всі погодні примхи, урожай цього року очікується хороший. Говорити про ціновий діапазон поки зарано. Ми не виключаємо, що в пік продажів ціна на полуницю в роздробі буде коливатися в межах 35-50 грн/кг залежно від регіону і якості пропонованої продукції. Однак все ще залежить від погодних умов в період дозрівання і від попиту як усередині країни, так і з боку експортерів», — підсумувала Марія Лакеєва.

Читати за темою: В Україні працюють дві італійські машини для видалення плодоніжки у полуниці

Виконано за допомогою Disqus