Аграріям розповіли про доступні програми компенсацій від ПриватБанку

26 травня 2021 77 0
Аграріям розповіли про доступні програми компенсацій від ПриватБанку
depositphotos.com

У 2021 р. у «ПриватБанк», який з 2017 р. є учасником програм компенсацій від Мінагрополітики, будуть діяти ті ж програми, що і торік. Зокрема, це програма компенсації 25% вартості придбаної сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва; компенсація 70% вартості придбаної сільгосптехніки для кооперативів; програма компенсації 25% вартості витрат на будівництво тваринницьких комплексів. Також буде діяти постанова КМУ №300, яка розрахована на компенсацію відсоткових ставок кредитів.

Про особливості основних програм компенсацій розповіла Юлія Осипова, заступниця директора та РП-керівниця напрямку активних операцій клієнтів МСБ «ПриватБанку» у матеріалі «Коли коштів обмаль — доступне фінансування для аграріїв» на Kurkul.com.

«Зазвичай, всі програми приймаються до травня поточного року і з цього місяця ми починаємо виплачувати компенсації, але заявки приймаємо і в січні, і в лютому»,  — заявила вона.

Заступниця директора та РП-керівниця напрямку активних операцій клієнтів МСБ «ПриватБанку» розповіла коротко про діючі програми компенсацій:

  • Програма компенсації 25% вартості придбаної сільгосптехніки та обладнання

Це спрощена програма, у якій розглядаються всі форми власності без обмежень за річним прибутком. Агровиробникам можна паралельно взяти участь і в інших програмах, наприклад, «Доступні кредити 5-7-9%».

«Щодо техніки, за яку можна отримати компенсацію, то цей перелік можна побачити на сайті agro.pb.ua. Він оновлюється кожен рік», — пояснила Юлія Осипова.

  • Компенсація 70% вартості придбаної сільгосптехніки для СОК (Постанова КМУ №106)

За її словами, у цій програмі також відсутні обмеження за річним прибутком, та є можливість паралельно брати участь в інших програмах. Так само тут є певний перелік техніки. Техніка може бути придбана як і за власні кошти, так і за кредитні. Тобто можна проплатити повну суму через «ПриватБанк» і подати заявку на участь у цій програмі.

  • Постанова КМУ №300

«У 2020 р. ми перейшли на роботу з Постановою КМУ №300, яка передбачає здешевлення відсоткової ставки не менше ніж до 5%. Сума компенсації розраховується в залежності від облікової ставки національного банку — це 1,5 облікові ставки Нацбанку. Наразі облікова ставка складає 6. Тобто 6*1,5 — це 9%. Якщо ви оформили кредит, наприклад, під 14%, то 9% з них можна отримати у вигляді компенсації», — зазначила фахівець.

Читати також: За Доступними кредитами 5-7-9% аграрії отримали понад 42 млрд грн

Виконано за допомогою Disqus