Херсонські аграрії можуть втратити до 25% врожаю зерна

16 червня 2021 2038 0
Херсонські аграрії можуть втратити  до 25% врожаю зерна

Через вилягання та розвиток хвороб зернових херсонські аграрії можуть втратити від 10 до 25% майбутнього врожаю. Про це повідомляє «Голос України»

«Озиму пшеницю дощі позаливали так, що на глинистих ґрунтах подекуди утворилися цілі «лінзи», де вода стоїть і досі. Такого давно не бачили: рослини лежать на висоті у 10-15 см і в такому стані підібрати їх комбайном буде дуже складно», — розповів голова правління с/г підприємства «Тарасівська Іскра» Віктор Нагребецький.

Проте, аграрії все ще надіються, що погода стабілізується і вони зберуть хороший врожай.

«Якщо тепло та вітерець дадуть можливість підсушити зерно, втрати мінімізуємо. Якщо ж ні, загине до 100% посіву», — розповів директор Інституту зрошуваного землеробства дійсний член НААН Раїса Вожегова. 

Нетипові для степового Півдня зливи з буревіями спричинили вилягання ранніх зернових за лічені тижні до косовиці. За таких умов збір врожаю точно буде не з легких.

«Як в останні роки буває, на одні поля вилилося з неба стільки води, що земля її вже неспроможна приймати. А по сусідству ріллю заледве намочило. Але жнива точно будуть не з легких», — зауважив заступник директора ТОВ «Новопетрівське» Микола Шмигирівський.

Читайте також: В Україні прогнозують погіршення погодних умов

 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою