Аналітики розповіли про вплив погодних умов на стан зернових культур

30 червня 2021 532 0
Аналітики  розповіли про вплив погодних умов на стан зернових культур
Kurkul.com

В другій декаді червня агрометеорологічні умови погіршились, що негативно вплинуло на процес формування і наливу ранніх ярих зернових культур, а також на ріст і розвиток пізніх культур. Про це повідомляє Latifundist.com згідно з даними НААН

Аналітики помітили, що на деяких посівних площах, через сильні дощі і вітер виявлено вилягання посівів пшениці озимої, ячменю озимого і ярого та гороху.

«Запаси продуктивної вологи у метровому шарі ґрунту (0-100 см) під посівами озимих зернових культур, у деяких регіонах, були навіть надлишковими.  Разом з тим, на окремих площах північних, східних та південних областей вони були недостатніми — 53-74 мм, а в окремих районах Одеської, Миколаївської та Запорізької обл. — всього 32-48 мм», — йдеться в повідомленні.  

Внаслідок підвищення температурного режиму погоди на початку третьої декади червня прискорилася вегетація на посівах пізніх культур, і наразі рослини перебувають у фазовому розвитку, близькому до середніх багаторічних значень.

«Внаслідок підвищення температурного режиму погоди на початку третьої декади червня прискорилася вегетація на посівах пізніх культур, і зараз рослини перебувають у фазовому розвитку, близькому до середніх багаторічних значень», — розповіли в НААН.  

Читайте також: В посівах кукурудзи активно поширюється стебловий метелик

Виконано за допомогою Disqus