На Сумщині фермери пристосувались до погодних умов останніх років

10 липня 2021 1240 0
На Сумщині фермери пристосувались до погодних умов останніх років

На Сумщині в фермерському господарстві «ДІО» пристосувались до несприятливих погодних умов та надмірної вологості на посівах, завдяки якісній агротехніці та агрохімії. Про це розповіла власниця ФГ «ДІО» Ірина Демченко в матеріалі «Ірина Демченко: Ми — аматори агробізнесу, але зі стратегічним баченням» на Кurkul.com.

«Проти негоди людина майже безсила, але наявність якісної техніки часом рятує навіть у безнадійній ситуації. Ось, наприклад, сою ми можемо збирати при волозі в насінні до 12%. Якщо вчасно не виїхати та не обприскати рослини, соя швидко починає лущитися й осипатися», — поділилась досвідом фермерка.

Погодні умови останніх років тримають українських фермерів у тонусі. Але своєчасне використання техніки, допомагає зменшити кількість збитків.

«В нас є вологомір, відсоток вологи в зерні — то наша копійка. Сонце пече — волога випаровується, а волога — це ж кілограми, а кілограми — гроші, а гроші — подальший розвиток сільського господарства. Також, присутність комбайна на фермі рятує від багатьох негараздів», — розповіла Ірина Демченко.

Читайте також: На Дніпропетровщині гинуть поля зернових

Виконано за допомогою Disqus