Без підтримки держави Україна може стати залежною від імпортного цукру

10 липня 2021 533 0
Без підтримки держави Україна може стати залежною від імпортного цукру

Останні кілька років для вітчизняних цукровиків були економічно важкими. Замість підтримки цукрової галузі уряд зареєстрував законопроєкт №5673, який передбачає пільги на імпорт цукру. Про це заявив президент групи компаній «Панда» Геннадій Бобов, інформує Ukranews.com.

«Останні роки тенденція в розвитку цукрової галузі негативна. В таких умовах держава б мала допомогти зберегти хоча б те, що залишилося від колись потужної цукрової галузі України. Однак, натомість ми спостерігаємо іншу тенденцію. У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5673, яким пропонується імпортувати в країну цукор без будь-якого мита напередодні сезону цукроваріння. Це при тому, що українське виробництво може повністю покрити всі потреби держави, а в урожайні роки  навіть експортувати продукцію», —  заявив аграрій. 

Цукровик переконаний, що цього року врожай цукрового буряку буде на значно вищому рівні і заводи зможуть виробити достатньо цукру для України. Проте якщо на ринки зайде дешевий імпортний цукор, то це складе нерівну конкуренцію українським виробникам

«Якщо у галузі, від якої залежать долі десятків тисяч людей є проблеми, то її потрібно підтримати в скрутний період, а не добивати в період кризи. Втратимо цукрові заводи — назавжди будемо залежати від імпорту цукру», — заявив Геннадій Бобов.

Читайте також: За останні три роки площі посівів цукрових буряків скоротилися до критичного мінімуму

Виконано за допомогою Disqus