Експортні ціни на пшеницю знижуються

28 липня 2021 2697 0
Експортні ціни на пшеницю знижуються
Kurkul.com

На експортному ринку продовольчої пшениці спостерігалося зниження цін під впливом відповідних коригувань на світовому ринку. Повідомляють аналітики G.R. Agro.

Переробний сектор повідомляв про зниження цін на базисі СРТ-підприємство з огляду на аналогічні тенденції в портах, а також через збільшення пропозицій нового врожаю.

«Зниження максимальних рівнів цін з минулої п'ятниці склало 150-200 грн/т за 2 клас — до 6050-6600 грн/т, і 100-150 грн/т за 3 клас — до 6100-6600 грн/т, з урахуванням вартості доставки», — розповіли аналітики. 

За прогнозами, розвиток цінової ситуації на експортному ринку буде залежати від світових тенденцій, а збільшення кількості пропозицій нового врожаю буде чинити вплив на ціни переробників.

Читайте також: Озвучено ціни на пшеницю нового врожаю

Різноспрямовані цінові тенденції спостерігалися в портах України на фуражну пшеницю, що було обумовлено тиском зовнішніх та внутрішніх чинників.

Кількість пропозицій нового врожаю збільшилась, що чинило відповідний тиск на ціни. Максимальні рівні цін переробників знижалися і з минулого тижня зниження склало в середньому 150 грн/т до 5600-6350 грн/т, СРТ-підприємство.

«Збільшення кількості пропозицій буде чинити тиск на ціни, водночас високий попит буде підтримувати їх», — прогнозують в G.R. Agro.

Виконано за допомогою Disqus