Фахівці розповіли, коли виникає право оренди земельної ділянки

31 серпня 2021 659 0
Фахівці розповіли, коли виникає право оренди земельної ділянки

Право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації такого права. Про це повідомили фахівці Головного управління ДПС у Вінницькій обл. 

«Згідно закону України «Про оренду землі» встановлено, що орендарі набувають права оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим Законом, та іншими законами України і договором оренди землі», — йдеться в повідомленні. 

Також в законі визначено, що право оренди земельної ділянки підлягає державній реєстрації відповідно до Закону. До того ж визначено, що договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї зі сторін може бути посвідчений нотаріально.

Відповідно укладення договору оренди ділянки із земель державної або комунальної власності здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування — орендодавця, прийнятого у порядку, передбаченому Земельним кодексом України, або за результатами земельних торгів.

«Строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може перевищувати 50 років. Дата закінчення дії договору оренди обчислюється від дати його укладення», — пояснили експерти. 

Читайте також: В Україні серед нових власників землі — приблизно 4400 унікальних

 

Виконано за допомогою Disqus