Названо переваги агрокоптера над колісним обприскувачем

4 жовтня 2021 174 0
Агрокоптери
QUADRO.uaАгрокоптери

Сезон 2020/2021 став найуспішнішим для індустрії агрокоптерів. На ринку з’явилося понад 30 сервісних компаній, які щодня займаються цифровою трансформацією українського фермерства. Використання агродронів дозволяє цифрувати агропроцеси, а також економить кошти фермерам, оскільки сільгосптехніка, яка виконує ті ж самі функції коштує значно дорожче. Про це розповіли в компанії QUADRO.ua, інформує Kurkul.com.

«Компанія QUADRO.ua, офіційний імпортер та інтегратор рішень DJI. Перша модель Agras T16, яку ми побачили, продемонструвала хорошу виробничу потужність, здається, до 8 га/год. Така продуктивність уже давала змогу порівнювати коптери з колісним обприскувачем. Особливо, якщо зважити на ціну останнього, — за €400 тис. можна придбати чимало безпілотників, а їхня сумарна виробнича потужність буде вже більшою», — розповів співзасновник та керівник компанії Drones Farming Володимир Гнаповський.

З його слів, у коптерів є конкретна ціль — це внесення ЗЗР. Для надання додаткових послуг фермерам, було створено окрему компанію United Farming, що являє собою керівний кооператив, який бере на аутсорс основні процеси фермерів. 

«Якщо клієнту потрібен аналіз ґрунтів, допомога агрохіміків, NDVI — є доступ до сертифікованої лабораторії. Де потрібна аудиторська або юридична допомога, наприклад, проти рейдерів, відправимо досвідчених у цьому напрямі спеціалістів», — розповів керівник компанії. 

Читайте також: Ощадбанк розпочав видачу кредитів на придбання агродронів

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою