Названо ТОП 5 переваг агродронів над наземною технікою

18 жовтня 2021 313 0
Дрон
Дрон

Поточний сезон став «вибуховим» для продавців агродронів. Багато аграріїв вже встигли придбати коптер для свого господарства або скористалися послугами сервісної бригади з обприскування, оскільки переваги безпілотників дозволяють знехтувати використанням великої сільгосптехніки. Про це розповів консультант із впровадження безпілотних технологій агродепартаменту компанії QUADRO.ua Вадим Остапенко в матеріалі «Математика обприскування агродронами» на Kurkul.com.

«За неповних 9 місяців поточного року наша компанія продала агрокоптерів у 20 разів більше, ніж торік. Наступний рік маркетологи вже називають «найбільш вибуховим», адже все більше фермерів планують розширити свій технічний парк аграрним дроном. Тому важливо зважити всі переваги коптерів у порівняння із наземною технікою», — розповів Водим Остапенко.  

Основними перевагами дронів експерт визначає такі характеристики:

  1.  Дрон розв'язує проблему витоптування на 100%. Наразі існує низка технологічних рішень для наземної техніки, що мінімізують витоптування, але воно все одно залишається. Середній показник витоптування посівів наземною технікою складає 3-5%, а в коптера він відсутній.
  2. Пошкодження рослин штангами обприскувачів. Максимальний кліренс у самохідного обприскувача сягає 2 м. Відповідно, як штанга, так і кліренс можуть пошкоджувати верхівки посівів.
  3. При обробці полів відсутнє ущільнення ґрунту. В тих місцях, де протягом сезону наземний обприскувач проходить від 2 до 10 разів, всі колії інтенсивно переущільнюються. А така технологічна операція, як глибоке рихлення, проводиться лише раз на 4 роки. Виходить, якщо наступного року в цих зонах буде інша культура рости, то ущільнення ґрунту негативно вплине на розвиток рослин.
  4. Здатність коптера працювати одразу після дощу. Водночас наземна техніка змушена перечекати день-два, щоб зайти у поле, інакше вона там просто загрузне.
  5. Агрокоптер дає можливість точкового або локального обробітку. Наприклад, якщо посередині поля було знайдено ділянку, що відстає у розвитку, або там спостерігається надмірне забур’янення, коптер дає можливість обробити виключно цей клаптик поля. Натомість наземний обприскувач не поїде заради якоїсь невеликої площі.

Читайте також: Зростання цін на японські шини для сільгосптехніки буде мінімальним 

Виконано за допомогою Disqus