В Україні через пожежі фермери продовжують втрачати сільгосптехніку

11 жовтня 2021 700 0
Пожежа комбайна
ДСНС України в Хмельницькій обл.Пожежа комбайна

За вихідні в Україні зафіксовано кілька випадків загоряння агротехніки. Зокрема, горіли комбайни на Івано-Франківщині, Хмельниччині та Харківщині, а на Миколаївщині горів трактор. Причини займання не встановлені. Про це повідомляє Kurkul.com на основі даних ДСНС.

Так з Кам'янець-Подільського р-ну на Хмельниччині надійшло повідомлення про загоряння комбайна Кейс 2388. Проте по прибутті надзвичайники з'ясували, що вогонь вже повністю охопив комбайн. В результаті пожежу погасили, але комбайн повністю знищений.

На Івано-Франківщині горів бункер комбайна John Deere, який знаходився на полі. Вогнеборці оперативно погасили займання та не допустили поширення вогню на інші частини комбайна.

Також горів комбайн у полі поблизу с. Бахтин Ізюмського р-ну на Харківщині. Виявилось, що під час збирання врожаю соняшнику виникло коротке замкнення електромережі в жатці. Комбайнер спочатку намагався приборкати вогонь за допомогою вогнегасників. Коли стало зрозуміло, що таким чином вогонь не загасити, він зателефонував в ДСНС. За годину пожежу було ліквідовано.

А от з Миколаївщини надійшло повідомлення про пожежу трактора Case 210. За пів години пожежу було ліквідовано, її причина встановлюється. 

Нагадаємо нещодавно йшлося, що на Дніпропетровщині під час збору врожаю соняшника загорівся комбайн.

Виконано за допомогою Disqus