На Миколаївщині кооператив пасічників виготовляє до 100 т меду за літо

19 листопада 2021 113 0
Мед
DepositphotosМед

На Миколаївщині 7 пасічників створили кооператив, який має близько 2 тис. вуликів та може виробляти до 100 т меду. Повідомляє Економічна правда.

«Пасічникам вигідно об’єднуватися, щоб формувати партії меду і диктувати трейдерам свої умови. Чим більший кооператив, тим вищу ціну він може отримати за свій продукт. Ще вигідніше – організувати лінію фасування і продавати мед у роздріб. Тоді ціна солодкого продукту зростає мінімум удвічі», — розповів пасічник з Миколаївщини Олег Калінін. 

У липні 2021 р. він та його колеги зареєстрували торгову марку «Медова фабрика» та запустили лінію з фасування меду. Виробництво організували в приміщенні колишнього овочевого складу. Мед продають поки в межах області та мають понад 10 постійних партнерів. Це роздрібні торгові мережі, школи, дитсадки, заклади громадського харчування.

«Об’єднання пасічників планує розширюватися та експортувати мед власними силами. Для цього потрібно збирати хоча б 200 т меду. Зі своєї пасіки за рік він отримує до 20 т. Разом з колегами в рамках кооперації можна формувати партії до 100 т. Для експорту ж потрібно вдвічі більше», — наголосив Олег Калінін. 

Читайте також: Ціна меду зросла майже на третину

Виконано за допомогою Disqus