Експерт назвав основну умову убезпечення землі від рейдерів

25 листопада 2021 3676 0
Земля
Земля

Основна запорука убезпечення земельного банку — це зареєстровані масиви у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Таку думку висловив засновник і керівник компанії Feodal.Online Андрій Дем’янович в матеріалі «Як не стати ласим шматком для рейдера та збільшити земельний банк» на Latifundist.com.

«Кожне господарство стикається з помилками у веденні обліку земельного банку. Це неминуче. І якщо якийсь землевпорядник скаже, що може вивести земельний банк сотка в сотку — рекомендую ставитись до цього скептично», — розповів експерт.

На його думку, так чи інакше фермерам доведеться мати справу з помилками в кадастрових номерах, накладками в документах орендодавців, паспортах, наприклад, відсутністю другої фотографії, наявністю виконавчих проваджень тощо. Тому зареєстровані масиви у ДРРПНМ зможуть убезпечити земельний банк від рейдерів.

«Краще відмовитись від укладання сумнівних договорів з органами місцевого самоврядування на певний термін, договорів оренди в ДЗК, адже це гарантія відсутності спокою товаровиробника, оскільки силу мають тільки договори, укладені у ДРРПНМ», — підсумував Андрій Дем’янович.

Читайте також: В Україні вже продали понад 16 тисяч паїв

Виконано за допомогою Disqus