У 2022 році на Львівщині запрацює новий завод із переробки фруктів

16 грудня 2021 255 0
У 2022 році на Львівщині запрацює новий завод із переробки фруктів
VICHE.CK.UA

У Мостиськах на Львівщині будують сучасний агропарк «ФрутБанк» з переробки фруктово-ягідної продукції. Про це розповів директор комунального підприємства «ФрутБанк» Павло Дигдало, пише Tvoemisto.tv.

Як зазначається, завод стане першим комунальним підприємством, яке обслуговуватиме фермерів зі Львівщини. Будівництво розпочали у вересні 2021 р., а вже наступного року тут планують запустити виробництво.

«Наразі триває будівництво заводу у Мостиськах з пероробки плодово-ягідної продукції. Це буде три лінії. Зокрема, перша — виробництво джемів та варення, друга — миття, чищення і запакування овочів, наприклад, борщового набору, і третя лінія — це сушка та виробництво будь-яких чіпсів, для цього якраз закупляємо спеціальну інфрачервону сушку, яка витягає вологу з будь-якого продукту», — розповів Павло Дигдало.

Згідно з інформацією, інноваційний завод будують у межах проєкту секторальної підтримки. Загальний бюджет проєкту — 22,5 млн грн.

Зі слів Павла Дигдала, таке підприємство реалізують для того, щоб створити додану вартість на фермерську продукцію на Львівщині. Так фермери зможуть продавати не лише сирі продукти, а у готовому до споживання вигляді.

На виробництві планують створити від 20 робочих місць.

Нагадаємо, Львівщина стала пілотним регіоном України для реалізації проєкту FAO. Одним з напрямів проєкту буде підтримка дрібного та середнього виробника ягідної продукції.

Читайте також: Винороби планують створити національний бренд Вино України

Виконано за допомогою Disqus