На Львівщині запустять пілотний проєкт із розвитку ягідництва

8 грудня 2021 585 0
На Львівщині запустять пілотний проєкт із розвитку ягідництва
Depositphotos

Львівщина стала пілотним регіоном України для реалізації проєкту FAO. Одним з напрямів проєкту буде підтримка дрібного та середнього виробника ягідної продукції.
Про це розповіли у Львівській ОДА.

Йдеться про проєкт «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення вартісного ланцюжка у сільському, рибному та лісовому господарствах», який фінансується коштами Європейського Союзу (ЄС).

«Всі подробиці Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА разом із командою офісу FAO в Україні розкриє вже у січні, але вже можу сказати дещо цікаве — проєкт передбачає технічну та грантову допомогу малим та середнім суб'єктам господарювання в ягідному сегменті», — повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Так, від проєкту очікують:

  • збільшити ефективні інвестиції в ягідний сегмент;
  • зменшити трудову міграцію; започаткувати власний бізнес, використовуючи досвід, набутій під час роботи за кордоном;
  • створити приклад успішної кооперації у ягідництві в Україні;
  • збільшити пропозицію локальною якісної свіжої та замороженої ягоди на ринках та в мережах Львівщини;
  • збільшити експорт замороженої ягоди локального виробництва.

Читайте також: Українські садівники зможуть постачати до Ізраїлю черешні, лохину та яблука

«Реалізація цього проєкту саме на Львівщині стане хорошим прикладом для інших областей країни. В нашій області велику частку населення складають саме селяни — 39%. То ж, аби вони й надалі залишались працювати на селі, нам варто створити для них усі необхідні умови», — сказав очільник області Максим Козицький.

За словами заступника голови ОДА Віталія Загайного, сьогодні область зацікавлена в позабюджетних ресурсах, які можуть допомогти дрібному та малому сільгоспвиробнику. Окремий фокус на легалізації діяльності селянських господарствах та створення сільськогосподарських кооперативів.

Виконано за допомогою Disqus