24 січня 2022, 11:00, Зерно

В Україні подорожчали зернові — огляд за 24 січня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

З початку тижня в українських портах зросла вартість пшениці та кукурудзи. Так пшениця фуражна та продовольча подорожчала в Миколаївському порту на 37 грн/т, а в портах Одещина на 22-24 грн/т. Кукурудза додала в ціні 50 грн/т і тепер її вартість складає 7 948 грн/т в Миколаївському порту та 7 867 грн/т в портах Одеської обл. Ціна ячменю не змінилась.

Щодо сої, то її вартість в портах Одеської обл. наразі становить 20 000 грн/т.

Як прокоментував Kurkul.com аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, попри ріст біржових котирувань на соєві боби і рослинні олії, який триває з кінця грудня, фізичний ринок в Україні поводить себе доволі спокійно. Ціни на соняшник та сою поступово знижуються.

 Читайте також: У Держпродспоживслужбі розповіли про кількість гризунів в озимині

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.