Індекс цін на рослинну олію досягнув історичного рекорду

3 лютого 2022 385 0
Олія
DepositphotosОлія

Індексу цін на рослинні олії у січні зріс на 4,2% та досягнув історичного максимуму. Таке зростання пояснюється підвищенням котирувань пальмової, соєвої, ріпакової та соняшникової олії. Повідомляє Kurkul.com на основі звіту ФАО.

«Після нетривалого зниження світові ціни на пальмову олію в січні знову почали зростати, переважно під впливом побоювань у зв'язку з можливим скороченням експортної пропозиції в Індонезії, яка є головним світовим експортером пальмової олії, а також через низькі обсяги виробництва в ключових країнах-виробниках», — йдеться в повідомленні. 

Щодо цін на ріпакову та соняшникову олії, то їх зростання було зумовлене, скороченням пропозиції та підвищенням світового імпортного попиту. 

Нагадаємо, на початку року в Україні у перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість додали соняшникову олію. Відтепер компанії мають заздалегідь декларувати подорожчання. До того в умовах енергетичної кризи, вітчизняні виробники олії можуть отримувати газ від держави за пільговою ціною.

Читайте також: Ф’ючерси на сою досягли нового цінового рекорду

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus