Через лісові пожежі в Австралії знищено 60 тисяч га сільгоспугідь

10 лютого 2022 150 0
Через лісові пожежі в Австралії знищено 60 тисяч га сільгоспугідь
Depositphotos

Через лісові пожежі на заході Австралії у деяких частинах пшеничного поясу знищено близько 60 тис. га сільгоспугідь, а інфраструктура на фермах — зруйнована. Повідомляє Latifundist.com.

За даними урядових онлай-карт надзвичайних ситуацій Австралії Emergency WA, пожежі переміщалися здебільшого через відкриті сільськогосподарські угіддя. Сильні та поривчасті вітри роздували вогонь у напрямку сільськогосподарських об’єктів. Вогонь також поширився на стерню, яка залишилася після озимих. Загалом пожежі, на цей момент, нашкодили близько 60 тис. га сільгоспугідь. 

Зазначається, що м’яка погода сприяла тому, що пожежні бригади зупинили поширення вогню в кількох штатах західної частини Австралії. Проте невдовзі очікується повернення спеки з максимальними температурами в діапазоні 35 °C-42 °C на переважній території пшеничного поясу.

«Пожежі знищили кілька ферм, будинків, підприємств і чагарникових заростей, а також через них людські життя попали під загрозу», — йдеться в повідомленні.

Додається, що пожежі вже знищили багато сільськогосподарських угідь та житлової власності. Проте втрати врожаю мінімальні там, де зернові зберігалися в зерносховищах та ангарах.

Читайте також: Фермерам розповіли, як діяти у разі загорання зерносушарки

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus