Працівник Держсільгоспінспекції отримав 10 років позбавлення волі за хабар

20 лютого 2016 87 0
Держслужбовця спіймали на хабарі за землю
Latifundist.comДержслужбовця спіймали на хабарі за землю

Колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України за одержання хабара засуджено до 10 років позбавлення волі, пише прес-служба Генеральної прокуратури України.

Вироком Кіровського районного суду міста Кіровограда визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України, якого у серпні 2014 р. викрито під час одержання неправомірної вигоди у сумі 357 тис. грн (що за курсом НБУ на той час становило майже $30 тис.) за видачу дозволу на зняття родючого шару ґрунту для проведення робіт по видобуванню корисних копалин на території Кіровоградської області.

«Незважаючи на спроби втечі злочинця, знищення частини грошових коштів, впливу на свідків задля надання неправдивих показів та вчинення інших дій для уникнення від кримінальної відповідальності, завдяки професійній, злагодженій співпраці слідчих Головного слідчого управління та управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України, принциповій позиції державного обвинувача під час судового розгляду, колегією суддів прийнято законне та обґрунтоване рішення», — сказано у повідомленні.

Також додається, що цим вироком посадовцю призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі строком на 10 років із конфіскацією половини майна, у т.ч. грошових коштів у сумі понад $40 тис. у дохід держави, з позбавленням права займати посади в органах державної виконавчої влади на 3 роки та позбавленням 5 рангу посади державного службовця.

Виконано за допомогою Disqus