Експерт порадив фермерам у сезоні 2022 обирати пластичні гібриди кукурудзи

4 квітня 2022 233 0
Експерт порадив фермерам у сезоні 2022 обирати пластичні гібриди кукурудзи
Kurkul.com

Минулий сезон був сприятливим для отримання високих урожаїв кукурудзи. На жаль, сезон 2022 вже відрізняється меншими запасами продуктивної вологи у ґрунті. Тому в першу чергу слід звернути увагу на посухостійкість вибраних гібридів та, головним чином, на встановлення норми висіву. Про це розповів керівник агродепартаменту LNZ Group Олександр Хмелюк у матеріалі «Під час воєнних дій фермерам слід обирати більш пластичні гібриди» на Kurkul.com.

«Для ранніх або пізніх строків посіву ми рекомендуємо гібрид EXPM032, для оптимального строку посіву за інтенсивної технології вирощування краще висіяти гібриди UNI3510 та UNI3414, а за екстенсивної — пластичніші ДК315 (бренду Legeng seed) та UNI3511», — порадив експерт.

За його словами, у виборі гібрида чи сорту у першу чергу слід керуватись характеристиками та особливостями, здатністю сформувати достатній урожай на тому чи іншому полі.

«Наразі через воєнні дії, брак часу та непередбачувані обставини є великі ризики недотримання технології вирощування. Тому фермерам слід звернути увагу на пластичні гібриди та зменшити частку інтенсивних, оскільки вони вимогливіші до технології вирощування», — зазначив експерт.

До таких гібридів, за словами Олександра Хмелюка, зокрема належать UNI3511 та ДК315 (Legend).

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus