Рівень корупції в аграрній галузі зменшився — Івченко

22 лютого 2016 46 0
Чимало кримінальних схем, що стосувались агросектору втратили актуальність
www.uspishnaukraina.com.uaЧимало кримінальних схем, що стосувались агросектору втратили актуальність

За останній рік аграрна сфера стала менш корумпованою. Зменшенню корупційних ризиків сприяла дерегуляція, конкурсні відбори керівників ДП та курс на приватизацію. Це – наслідок спільних дій парламентського аграрного комітету й Мінагропроду. Про це заявив член Комітету Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин, член депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Вадим Івченко.

«Не все добре сьогодні в аграрному секторі, фундамент проблем не змінився: розбита інфраструктура сіл, монокультура тощо. Проте позитивні тенденції все ж простежуються. За останній рік аграрна сфера стала менш корумпованою. Чимало кримінальних схем, хоча далеко і не всі, втратили актуальність. Це – наслідок спільних дій парламентського аграрного комітету й Мінагропроду», — сказав Вадим Івченко.

За його словами, насамперед, ідеться про заходи з дерегуляції аграрного сектору, які стали можливими завдяки ухваленим законам.

«Законодавчі норми, які відмінили різні дозвільні документи або відчутно спростили процедури для бізнесу. Також зменшує корупційну складову у держсекторі і запроваджений профільним міністерством механізм конкурсного відбору директорів держкомпаній, а кадрове оновлення і самого відомства сприяло боротьбі з непрозорими схемами», − наголошує депутат.

Усунути корупційні ризики покликаний також і курс на приватизацію ДП.

«Я впевнений, що якщо й виставляти на продаж сотні аграрних підприємств, то отримані кошти мають піти на програму розвитку села, через інструменти підтримки селянина і дрібного фермера. Ми маємо дати можливість отримати вигоду від приватизації задля збереження українського села і залучення сімейного фермера в органічний ринок обігу сільськогосподарської продукції», — зазначив Вадим Івченко.

Виконано за допомогою Disqus