Фермери відмовляються від кукурудзи на користь соняшника і сої — Сольський

16 квітня 2022 8251 0
Фермери відмовляються від кукурудзи на користь соняшника і сої — Сольський
Kurkul.com

Через війну українські аграрії вже змінюють структуру посівів. Значна частина сільгоспвиробників переорієнтовується на культури, які значно дешевші в посів. Про це сказав міністр агрополітики Микола Сольський в інтерв’ю на epravda.com.

«Структура посівів вже змінюється, і ми як Мінагро, це підтримуємо. Річ у тому, що значна частина аграріїв переорієнтувалася на культури, які дешевші при посіві, наприклад, ті ж самі ярий ячмінь та яра пшениця, посів якої відбувається зараз. Натомість посіви кукурудзи очевидно будуть зменшуватись», — зазначив міністр. 

Він додав, що змінилась поведінка аграріїв і порівнювати площі засіяних земель нема сенсу. 

«Є культури, які з гектара дають 2-3 тонни в середньому, такі як соя, соняшник, ріпак, а кукурудза, наприклад, дає 8-10 тонн за рік, але ціна різна. Зараз дуже багато агрокомпаній переходять на культури, які мають меншу врожайність на гектар, але коштують набагато більше, щоб потім мати менше проблем з логістикою. Від кукурудзи відмовляються на користь соняшника і сої», — додав Микола Сольський.

За його словами, основні скорочення ще попереду. Буде затягнутий хід сівби через комендантську годину, логістичні проблеми, меншу кількість транспорту та людей. Також клімат буде коригувати. 

Читайте також: Україна у сезоні 2022 може зібрати врожай понад 60 млн т

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus