Комітет ВРУ з питань аграрної політики отримав нового голову

12 травня 2022 112 0
Олександр Гайду, голова комітету з питань аграрної політики
УкрінформОлександр Гайду, голова комітету з питань аграрної політики

Сьогодні, 12 травня, під час чергового засідання ВР було обрано нового голову комітету з аграрних питань. Про це пише Kurkul.com.

Ним став народний депутат від Слуги народу Олександр Гайду. Голоси «за» віддало 287 депутатів.

До призначення Олександр Гайду очолював підкомітет з питань інновацій та інфраструктури у сфері агропромислового комплексу.

Раніше головою аграрного комітету був теперішній міністр агарної політики та продовольства Микола Сольський

Пропонуємо переглянути досьє Олександра Гайду:

Вік: 46 років

Народний депутат України IX скликання (політична партія «Слуга народу»). Голова підкомітету з питань інновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Освіта: 

Закінчив Одеський державний економічний університет (спеціальність «Менеджмент та підприємництво»), Одеський національний університет імені І. І. Мечникова (спеціальність «Правознавство»). Захистив дисертацію за спеціальністю «Механізми державного управління». Кандидат наук з державного управління.

Кар'єра: 

2011-2017 рр. — виконавчий директор промислового підприємства м. Миколаєва, колишній керівник морського спеціалізованого порту «Ніка-Тера».

Виконавчий директор ТОВ «Вібо-Транс».

21 липня 2019 р. — обраний народним депутатом України IX скликання. Член депутатської фракції політичної партії «Слуга народу». Член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Громадсько-політична діяльність:

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах у 2019 р. (виборчий округ №128, Інгульський, Корабельний райони м. Миколаєва).

Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики у Верховній Раді України IX скликання.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus