Сільський ревізор відвідав перше село та ділиться враженнями

25 лютого 2016 152 0
«Сільський ревізор» перевіряє як аграрії піклуються про села, в яких працюють
kurkul.com«Сільський ревізор» перевіряє як аграрії піклуються про села, в яких працюють

Проект агромедіахолдингу Latifundist Media під назвою «Сільський ревізор» стартував! Мета проекту – показати як аграрії піклуються про села, в яких працюють.

У лютому наші журналісти відвідали перше село. Ним стала батьківщина великого письменника, автора безсмертного «Ревізора» — Миколи Гоголя.

У Гоголевому — 184 двори, в яких проживає 528 осіб. Із них 70% — працездатне населення, задіяне на 2 основних підприємствах: агрофірмі ім. Довженка (входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ») та ПП «Полтаванафтогаз». Також у селі є малий бізнес: 15 приватних підприємців та 8 одноосібників. Тут проживає багато молоді — майже 50 дітей різного віку.

Загальний бюджет села за 2015 рік склав 1 млн 100 тис. грн. Доходи формують податки, сплачені підприємствами, орендна плата та субвенція від держави. Із них 700 тисяч витратили на ремонт садочка, доріг, приміщення сільради, оновлення шкільних меблів, побудову дитячого майданчика, реконструкцію освітлення та інше. У 2015 до бюджету об'єднаної громади перейшло 400 тис. грн залишкових коштів.

«Заїхавши в Гоголеве, одразу відзначили — СЕЛО ЖИВЕ! Цього висновку дійшли за 5 хвилин. Доки стояли на перехресті з пробитим колесом…», — розпочинають свою розповідь наші ревізори.

Проте пробите колесо — не єдина пригода, що трапилася з ними у Гоголево. Їх виявилося навіть більше, ніж ми очікували…

Цікаво, як Сільський ревізор ходив у сільський клуб, потрапив на концерт «Лісапетного батальйону» чи на сільське весілля?

Читайте повний текст та підписуйтеся на сторінку проекту у Facebook, щоб завжди бути у курсі пригод Сільського ревізора!

Докладніше про те, як підтримують «соціалку» фермери можна буде прочитати на Kurkul.com, холдинги — на Latifundist.com, як селу допомагає держава та чим займається місцева влада — на AgroPolit.com та що про все це думають самі селяни — у газеті «Рідне село». До речі, ви можете оформити підписку на газету для вашого села, в ній ми також будемо писати про кожну ревізію.

Виконано за допомогою Disqus