Реклама

Аграрії налагоджують переробку соняшника задля продажу за вигіднішою ціною

19 червня 2022 1075 0
Аграрії налагоджують переробку соняшника задля продажу за вигіднішою ціною

KSG Agro розпочинає переробку за давальницькою схемою ріпаку та соняшника в Україні і доведення олії до стандарту для споживача безпосередньо у ЄС — для експорту рослинної олії, призначеної безпосередньо для споживача. Про це розповів голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, пише пресслужба компанії. 

«Наші воєнні реалії підштовхують до пошуку нових стратегічних рішень. Так, ми прийняли рішення, що ріпак та соняшник підуть на переробку, оскільки продати таку продукцію за кордон у вигляді тої ж рослинної олії, готової для споживання за вигіднішою ціною більше шансів, ніж просто насіння соняшника», — розповів Сергій Касьянов

За його словами, агрохолдинг вже уклав контракт з одним олієпереробним заводом в Україні. Наразі  ведуться перемовини з європейськими партнерами про доробку олії, її фасування  в ПЕТ-пляшки в країнах ЄС  — для подальшого збуту, як в ЄС, так і в інших країни світу.

З метою розв'язання проблеми транспортування олії до ЄС KSG Agro вже придбав у Турції флексітанки, які дозволять перевозити з їх допомогою у звичайних вантажівках до 22-24 т олії.

Читайте також: Ціна соняшника продовжує падати

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus