В Україні не спостерігається дефіциту ЗЗР — експерт

30 червня 2022 64 0
В Україні не спостерігається дефіциту ЗЗР — експерт
LNZ Web

Платформа LNZ Web продовжує працювати та забезпечувати аграріїв ЗЗР та гербіцидами. Про це розповів керівник платформи LNZ Web Микола Мандра, передає SuperAgronom.com.

За словами фахівця, цьогоріч відмічений великий попит на ґрунтові гербіциди і препарати суцільної дії, але, на відміну від попереднього року, ціна на них дуже висока, що пов’язано з багатьма чинниками. Дефіциту ЗЗР, при цьому, не спостерігається.

«Кількість препаратів та їх різноманіття майже не змінилися. Навпаки, з кожним роком їх стає все більше і варіативність у виборі як для звичайного фермера, так і для великого агровиробника збільшується. У зв’язку з воєнною ситуацією в країні деяких препаратів, можливо, не вистачає тою мірою, якої потребує ринок. Але ринок досить таки великий і можна знайти альтернативу або заміну», — відмітив він.

Складніше, на його думку, підібрати щось нове для малого фермера. В LNZ Web зважають на це і допомагають клієнтам у виборі, формуючи різний підхід до кожної окремої ситуації.

Читайте також: Аграріям продемонстрували дієві схеми захисту кукурудзи та соняшника

Як зазначив Микола Мандра, логістичні процеси наразі працюють в силу своїх можливостей, але при цьому товарних позицій для забезпечення попиту клієнтів інтернет-магазину достатньо.

«Ми мали чіткий план потреб на сезон 2021-2022 рр., через що певна кількість товару була завезена до початку війни, щось залишилось з попереднього сезону, але загальна картина виглядає так, що дефіциту продукції наразі не спостерігається. Надалі маємо надію, що ситуація буде покращуватись та стабілізуватись, не лише з товарами та логістикою, а й загалом в країні. Ринок засобів захисту рослин та посівного матеріалу, досить масштабний та пластичний і він пристосовується до нових умов», — додав Микола Мандра.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus