Замість врожаю запорізькі фермери збирають на полях уламки снарядів

22 липня 2022 133 0
Замість врожаю запорізькі фермери збирають на полях уламки снарядів
ДСНС

У Запоріжжі російські військові цілеспрямовано обстрілюють поля із врожаєм. У деяких громадах за раз згорають сотні гектарів. Про це пише gylyajpole.city.

Як зазначається, в області загальна площа знищених ворожим вогнем ланів вже сягнула 8 тис. га.

«Кожен день у нас прильоти, кінцеві збитки зараз ніхто не може сказати. Під обстрілами так і працюємо, не знаємо якої хвилини воно може прилетіти», — розповів працівник одного з сільгосппідприємства Максим.

Як він зазначив, замість врожаю доводиться збирати на полі уламки російських снарядів. За його словами, за тиждень на поле з пшеницею прилітало вже двічі. І в обох випадках — здіймалася пожежа.

«Тепер там, де колосилася стигла пшениця — випалена земля», — зазначив Макси.

Як пояснюють рятувальники, внаслідок ворожих прильотів сухе поле зі стиглим зерном спалахує вмить.

«Навіть уламки, які прилітають, вони розпечені та будь-яка іскра може спровокувати загоряння. Суха погода, яка є на сьогодні на території Запорізької області, а це 5-й підвищений клас пожежної небезпеки, сприяє тому, що все висихає і трава, і пшениця, залишки, стерня, все сухе та у разі будь-якої іскри спалахує, як порох», — пояснила Юлія Баришева, начальниця відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Запорізькій області.

За даними, які подають голови районів, в Запорізькій обл. внаслідок обстрілів зайнялося майже вісім тисяч гектарів. Окрім врожаю, російські окупанти знищують і сільгосптехніку, токи та елеватори.

Нагадаємо, російські загарбники «націоналізують» елеватори на окупованій території Запорізької обл. Окупанти створили так звану «Державну зернову компанію», на баланс якої оформили 20 елеваторів.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus