Ціни на рослинні олії впали до найнижчого рівня за 10 місяців

5 серпня 2022 944 0
Ціни на рослинні олії впали до найнижчого рівня за 10 місяців
Depositphotos

Середнє значення Індексу цін на олії ФАО у липні опустилося на 40,7 пункту (19,2%) до мінімального значення за останні 10 місяців і становило 171,1 пункту. Про це повідомляється у звіті фахівців Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише Kurkul.com.

«Таке різке падіння було викликане зниженням світових цін на пальмову, соєву, рапсову та соняшникову олії», — пояснили аналітики.

Як зазначається, у липні міжнародні ціни на пальмову олію продовжили знижуватися четвертий місяць поспіль, головним чином через очікуване значне зростання пропозиції в Індонезії — провідному світовому експортері пальмової олії. Водночас зниження цін на ріпакову олію відбулося у зв'язку з очікуваннями достатнього обсягу постачання нового врожаю, а ціни на соєву олію знизилися через тривалий низький попит. 

Ціни на соняшникову олію також помітно знизилися на тлі зниження світового попиту на імпорт, попри логістичну невизначеність, що зберігається в Чорноморському регіоні. Зниження цін на сиру нафту також вплинуло на падіння цін на рослинну олію.

Читайте також: Світові ціни на продовольство падають п’ятий місяць поспіль — ФАО

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus