На Одещині розпочато посів озимого ріпаку під урожай 2023

31 серпня 2022 133 0
На Одещині розпочато посів озимого ріпаку під урожай 2023
Одеська ОВА

На Одещині тривають жнива пізніх с/г культур та розпочато посів озимого ріпаку під урожай 2023. Про це повідомили в Одеській ОДА.

Як зазначила директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова, завдяки дощам різної інтенсивності, що пройшли наприкінці серпня, склалися сприятливі умови для посіву.

За її інформацією вже посіяно 50 тис. га озимого ріпаку, що складає 50% від запланованих площ. На ряді площ вже отримано сходи.

«Під урожай 2023 року прогнозується посіяти 100 тис. га озимого ріпаку. Головну хлібну культуру — озиму пшеницю посіють на площі у 540 тис. га. Під озимий ячмінь відведуть 220 тис. га», — розповіла Алла Стоянова.

Також в області триває збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур — проса, гречки, соняшника, овочів, картоплі, плодів та ягід.

«Через посуху їх врожайність значно нижча, ніж очікувалось. Так урожайність гречки не перевищує і 0,5 т/га, проса 0,8 т/га, соняшнику 1,1 т/га. Картоплі на кожному гектарі отримують по 10,5 т, овочів збирають по 13 т/га, що становить 75-85% до врожайних показників минулого року. Нижча минулорічної також урожайність і плодів та ягід», — додала директорка Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus