Аграрії зменшили продаж пшениці на 55%

4 березня 2016 51 0
Ціна продовольчої та фуражної пшениці зросла на 2,5% та 3,8%
poltava.toЦіна продовольчої та фуражної пшениці зросла на 2,5% та 3,8%

Протягом минулого тижня на вітчизняному ринку пшениці спостерігалося продовження висхідного цінового тренду, пише прес-служба Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ).

Ціна продовольчої та фуражної пшениці зросла на 2,5% та 3,8% відповідно. Таке збільшення цін було зумовлено рядом факторів, до яких відносяться високий попит з боку переробних підприємств та підприємств орієнтованих на експорт.

«Також, як зазначалось в оглядах попередніх періодів, виробники стримують реалізацію продукції великотоннажних партій, про що свідчить зменшення обсягів реалізації продукції на 55% у січні цього р. порівняно із січнем 2015 р.», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що девальвація за аналізований період мала незначний вплив, адже зміна курсу Національного банку України майже не вплинула на реальний курс обміну валюти. Доларова ціна продовольчої та фуражної пшениці збільшилась на 2,3% та 3,7% відповідно під впливом незначної девальвації національної валюти.

«Ціна пшениці вітчизняного виробництва на базисі FOB зменшилась на 0,6% під впливом різних факторів. Так, ріст внутрішніх цін стимулював до збільшення експортної ціни, а низхідний ціновий тренд на міжнародному ринку та високий рівень конкуренції з боку Росії спричинив тиск на ціну», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus