Лушпиння та солома не годяться, як альтернативне паливо для зерносушарок — фахівці

2 листопада 2022 540 0
Теплогенеруючий комплекс НОВИЙ ЕЛЕВАТО
Теплогенеруючий комплекс НОВИЙ ЕЛЕВАТО

Ні лушпиння, ні солома не годяться, як альтернативне паливо для зерносушарок. Про це розповіли фахівці компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» у матеріалі «Теплогенератори НОВОГО ЕЛЕВАТОРА допомагають суттєво економити на сушці зерна» на Elevatorist.com.

Так, теплогенеруючий комплекс компанії «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» NET 2000 працює на трісці та пелетах без втрати потужності до температури -5°C. В компанії стверджують, що їхні теплогенератори гарантують ті ж самі показники та продуктивність, що й газові пальники при значній економії витрат.

«Наш досвід однозначно говорить на користь деревної тріски. Це найдешевший, усюди доступний та зручний у роботі вид палива. Ви можете в цьому переконатися, вивчивши порівняння собівартості різного палива для сушіння 1 тонно-відсотка», — зазначив керівник ТОВ «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Євген Романов.

А ось використовувати відходи, як паливо в компанії не рекомендують, бо цей варіант має свої недоліки. 

«По-перше — це проблема високої зольності. Органічні та мінеральні залишки, що не спалюються, вимагають частих зупинок для чищення обладнання. Але все одно рано чи пізно обладнання може вийти з ладу через забивання відходами теплообмінника. Втрати робочих годин і навіть днів у сезон може призвести до втрати частини врожаю, і тому обходиться дорожче за можливу економію», — зазначив Євген Романов.

Він також додав, що економія при роботі на відходах — це ілюзія, яка розсипається при розрахунках. Собівартість відходів соняшнику для сушіння 1 тонно-відсотка приблизно на рівні вартості необхідної для цього тріски, але як вже зазначалося, має проблему зольності. А використання «безкоштовної» соломи призводить до виснаження ґрунту полів, звідки вона забирається. Тож через деякий час витрати на внесення добрив перевершують отриману економію.

Теплогенеруючий комплекс NET сумісний з сушарками продуктивністю від 200 до 600 тонн на добу.

Читайте також: Українська компанія розповіла європейцям, як зекономити на сушці зерна

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus