Франція допоможе фермерам вести господарство — Павленко

25 червня 2015 48 0
Франція допоможе фермерам вести господарство — Павленко
Аgro-zaporozhye.com.uaФранція допоможе фермерам вести господарство — Павленко

В Україні сьогодні маємо близько 4 млн індивідуальних фермерських господарств і 56 тис. представників малого і середнього бізнесу. Про це в повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко в інтерв'ю «Укрінформ».

За його словами, щоб покращити показники, потрібна модернізація ведення бізнесу. У французів є багато чого повчитися. Наприклад, той же напрям сільськогосподарських кооперативів.

Україна зацікавлена у європейській, французькій моделі ведення господарства фермерами, що володіють у середньому 150-200 га. Ми запросили представників сільськогосподарських асоціацій Франції приєднатися до робочих груп.

«Сьогодні в Україні працює 24 робочі групи, які спільно з Єврокомісією консультують нас. Загалом залучено більше 170 європейських експертів за всіма напрямами агробізнесу. Це харчова безпека, фіто-санітарна та ветеринарна, санітарно-нормативна база, синхронізація з європейськими стандартами, розвиток малого та середнього бізнесу, фермерські, рибні та лісові господарства, державні підприємства, реструктуризація земельних питань тощо», — додав міністр.

Виконано за допомогою Disqus