На росії заявили, що ЄС чинить перешкоди для експорту російського зерна

10 листопада 2022 283 0
На росії заявили, що ЄС чинить перешкоди для експорту російського зерна
Kurkul.com

За словами міністра закордонних справ росії Марії Захарової, при ухваленні рішення про відновлення Чорноморської зернової ініціативи найближчими тижнями росія візьме до уваги перешкоди для експорту російських товарів, які нібито створює Європейський союз.

Про це повідомляє mind.ua.

«Ми шкодуємо, що щодо російської частини зернової угоди досі немає прогресу. ЄС продовжує чинити перешкоди на шляху наших добрив та сільськогосподарської продукції на світові ринки. Ми візьмемо це до уваги, коли постане питання про продовження зернової угоди», — заявила Марія Захарова.

За її словами, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, головний ініціатор угоди, запропонував чорноморську зернову ініціативу як комплексну угоду для вигоди всіх сторін. А росія нібито наразі не отримує обіцяних вигод.

Угода дозволила Україні експортувати до 10 млн тонн зерна та інших продуктів харчування з моменту її укладання у липні. Попри нетривале призупинення росією своєї участі наприкінці жовтня, угода виявилася успішною для України, ООН та Туреччини.

Угода діє до 19 листопада, і Гутерріш наполягає на тому, щоб обидві сторони продовжили участь та продовжили умови угоди, щоб усунути перешкоди для експорту російського зерна та добрив.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus