Реклама

На Миколаївщині виявили африканську чуму свиней

10 грудня 2022 290 0
На Миколаївщині виявили африканську чуму свиней
Depositphotos

На початку грудня в одному із господарств на Миколаївщині зафіксували африканську чуму свиней. Про це повідомила пресслужба Держпродспоживслужби.

Так, на агропідприємстві в Баштанському районі зареєстровано загибель 8 голів свиней (7 поросят та одна свиноматка).

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби в місті Миколаїв встановлено діагноз — африканська чума свиней (АЧС).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баштанській районній військовій адміністрації, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду та встановлено карантин з 5 грудня 2022 р.

До зони нагляду радіусом 3 км від зовнішніх меж зони захисту ввійшли населені пункти с. Червоний Яр, с. Веселе та с. Кавказ Баштанського району Миколаївської області.

«На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС», — повідомили у відомстві.

Нагадаємо, цьогоріч це лише другий випадок. У липні в річці Ведмедівська на Сумщині виявили труп свині, зараженої африканською чумою

Читайте також: На Одещині масово загинули білолобі гуси та мартини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама