В Аргентині найбільша посуха за десятиліття

13 грудня 2022 213 0
Аргентина
DepositphotosАргентина

В Аргентині одна з найгірших посух за десятиліття, яка завдає шкоди посівам та призводить до загибелі тварин. Про це пише euronews.com.

Як зазначається в матеріалі, поблизу міста Наварро висохло русло величезної лагуни, а на полях лежать тіла мертвої худоби. Все це є яскравим прикладом історичної посухи.

Наварро є одним із десятків міст у провінції Буенос-Айрес, яка страждає від тривалої посухи, яка загрожує основним посівам пшениці, кукурудзи та сої в країні.

«Останні два роки ми відчуваємо дефіцит води, а цього року не досягли навіть 50% від середнього показника по цій області», — розповів один із фермерів.

Він додав, що через мізерний урожай більшість зерна, швидше за все, піде на корм тваринам, а не в харчовий ланцюг людини для макаронних виробів і хліба.

Посуха в Аргентині призвела до різкого скорочення прогнозу врожаю пшениці в країні та загрожує також зірвати урожай кукурудзи та сої. Країна є найбільшим у світі експортером переробленої соєвої олії та шроту та №3 за експортом кукурудзи.

Водночас наразі країна готується до найгіршого сценарію.

«Нам довелося підготуватися до найгіршого сценарію за останні 20 років у цій зерновій кампанії, і це те, що ми бачимо», — розповів Крістіан Руссо, керівник відділу оцінок на зерновій біржі Росаріо.

Він зазначив, що рівень вологості ґрунту наразі гірший, ніж у 2008/09 МР, коли південноамериканська країна виробила лише 31 млн т сої з 18 млн га посівів.

Біржа оцінює урожай сої у 2022/23 роках у 48 млн т, але ця цифра, ймовірно, буде скорочена, оскільки посуха затримує посів і робить деякі ділянки землі непридатними для використання.

Перспективи щодо кукурудзи, яку зараз сіють, також невизначені.

Читати за темою: Експерти USDA знизили прогноз виробництва кукурудзи в Україні до 27 млн т

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus