Експерти USDA знизили прогноз виробництва кукурудзи в Україні до 27 млн т

9 грудня 2022 348 0
Експерти USDA знизили прогноз виробництва кукурудзи в Україні до 27 млн т
Kurkul.com

Експерти USDA у своєму новому звіті різко знизили прогноз виробництва кукурудзи в Україні на 2022/23 МР, пише Kurkul.com.

Так, згідно з прогнозом виробництво зернової буде на рівні 27 млн т, що на 4,5 млн т менше, ніж передбачалось у звіті за листопад.

«Виробництво кукурудзи в Україні різко знизилося через скорочення як площі вирощування, так і врожайності через триваючий конфлікт і рекордні осінні опади, які призвели до затримки збору врожаю в ключових виробничих областях — Полтавській, Сумській та Черкаській», — зазначили експерти у звіті.

Світове виробництво кукурудзи на 2022/23 МР прогнозується на рівні 1,161 млн т, що на 7 млн т менше, ніж USDA передбачало місяцем раніше. Окрім України виробництво кукурудзи впаде в росії та європейських країнах.

Згідно з даними звіту, попри зниження врожаю Україна наростить експорт кукурудзи з 15,5 до 17,5 млн т. Водночас знизять експорт США, росія та ЄС.

У 2022/23 МР імпорт кукурудзи збільшено для ЄС, але знижено для Канади, Ірану, Південної Кореї, Мексики, В’єтнаму, Філіппін і Туреччини.

Кінцеві залишки кукурудзи у світі, за прогнозами експертів USDA, зменшаться до 298 млн т, що на 2 млн т менше попередньої оцінки.

Читати за темою: Попит у напрямку портів продовжує підтримувати ціни на українську пшеницю 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus