Найближчим часом уряд відновить пільгове кредитування для аграріїв — Сольський

9 березня 2023 297 0
Найближчим часом уряд відновить пільгове кредитування для аграріїв — Сольський
Kurkul.com

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський повідомив про відновлення пільгового кредитування для аграріїв у межах програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За повідомленням міністра найближчим часом уряд відновить пільгове кредитування для аграріїв у межах програми «5-7-9%». Розмір кредитної гарантії буде на рівні 50% від суми кредиту.

Також за словами Миколи Сольського, на розгляді ВРУ перебувають законопроєкти, що передбачають звільнення від оподаткування платників єдиного податку четвертої групи за земельні ділянки, що розташовані на територіях бойових дій та/або тимчасово окупованих територіях. У планах звільнити від сплати податку на нерухомість і власників знищеного або пошкодженого майна в результаті збройної агресії рф.

Читайте також: Понад 2,5 тисячі фермерів подали заявки на отримання допомоги від ФАО

Також стало відомо, що Парламентський Комітет з питань аграрної та земельної політики звернувся до Кабміну з пропозицією розширити пільгову кредитну програму«5-7-9» для аграріїв.

Уряду запропонували збільшити максимальний кредит удвічі — до 180 млн грн замість 90 млн, а також продовжити дію вже виданих кредитів.

«Це дозволить фермерам провести посівну і не скорочувати обсяги виробництва аграрної продукції, що дуже важливо для забезпечення продовольчої безпеки та підтримки економіки держави. Адже минулого року аграрна продукція займала більше половини від загального експорту. Сподіваємось на швидку реакцію Уряду для підтримки наших аграріїв», — зазначив народний депутат Олександр Гайду.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus