Реклама

Фермери Вінниччини, Черкащини та Житомирщини можуть отримати добрива через ДАР

15 березня 2023 3909 0
Фермери Вінниччини, Черкащини та Житомирщини можуть отримати добрива через ДАР

З 1 березня Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України запустили програму підтримки агровиробників. Про це пише Kurkul.com.

Так, аграрії через ДАР могли зареєструватись на отримання насіння ярих культур. Проте запланований для розповсюдження у межах програми обсяг насіння соняшника та добрив для підживлення ярих культур вичерпано. Прийом заявок на ці програми завершений

Водночас до 19 березня продовжується прийом заявок на отримання 1 тонни мінеральних добрив для підживлення зернових та олійних культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%).

Як зазначили у Мінагрополітики, фермери ще трьох областей зможуть отримати міндобрива від Програми USAID АГРО. Зокрема, через підвищений попит до переліку областей додали Черкаську, Вінницьку та Житомирську обл.

Заявку для отримання 1 тонни сульфату амонію можна подати в ДАР у розділі «Доступні програми» — «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Розглядаються заявки від агровиробників, які:

  • зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства;
  • мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га;
  • розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська, Житомирська, Черкаська, Вінницька;
  • зареєстровані у ДАР
  • відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

Програма може бути завершена раніше 19 березня, якщо буде набрана достатня кількість охочих.

Читайте також: Програму державної підтримки аграріїв під час посівної продовжено

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus

Реклама