Україна активізує співпрацю з Францією у молочній галузі

27 червня 2015 22 0
Україна активізує співпрацю з Францією у молочній галузі
Stb.uaУкраїна активізує співпрацю з Францією у молочній галузі

Україна зацікавлена ​​у поглибленні та активізації взаємного співробітництва з Францією в молочній галузі. Про це йшлося під час зустрічі з представниками молочного сектора — компаніями Lactalis, Bel, Danone, Bongrain, пише на своїй сторінці в Facebook міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Міністр зазначає, що для України надзвичайно корисним є досвід і технології французьких виробників.

«Французькі компанії мають багаторічний успішний досвід роботи в Україні. Це, зокрема, двосторонні інвестиційні проекти», — говорить він.

За словами Олексія Павленка, в Україні переробкою молока займаються 263 підприємства. Їх виробничі потужності здатні забезпечити переробку 15 млн т. Зараз переробляється 4,6 млн т або 40% від виробленого молока. У січні-квітні 2015 р. експорт молочних продуктів склав 36,6 тис. т на загальну суму $ 59,8 млн. Це на 5% більше (або 1,8 тис. т), ніж у січні-квітні 2014 р.

«Україна має потенціал щодо нарощування виробництва молока і молочних продуктів. Ключове питання — впровадження системи стандартів ЄС. В даний час відбувається активна фаза адаптації законодавства України до європейських вимог», — додав Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus