Сезон переробки цукрових буряків 2023 року буде кращим за попередній — експерт

1 травня 2023 74 0
Сезон переробки цукрових буряків 2023 року буде кращим за попередній — експерт
Kurkul.com

Сільгоспвиробники України зацікавлені у вирощуванні цукрового буряка, адже це сировина, яку можна переробити на місці, отримати готову продукцію, а відповідно і прибутки. Про це розповів заступник директора Гнідавського цукрового заводу з питань сировини Олександр Нікішин.

«Наші господарства навчилися вирощувати цукровий буряк високої якості, цукристості, а тому є сподівання, що сезон переробки 2023 року буде кращим за попередній», — зазначив Олександр Нікішин.

Також стало відомо, що колектив Гнідавського цукрового заводу вже на 85% підготував свої виробничі потужності до початку нового сезону і запевняють, що виконають свої зобов’язання перед сільгоспвиробниками партнерами.

Згідно з даними карти «Посівна онлайн 2022/23», станом на 27 квітня до сівби цукрових буряків приступили аграрії 14 областей — Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської. Загалом посіяно 96 тис. га (44% до прогнозу).

Заплановано у 2023 р. посіяти 220 тис. га, це на 40 тис. га більше, ніж попереднього року.

За посівом цукрових буряків лідирують аграрії Вінниччини. В регіоні вже засіяно понад 25 тис. га.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus