Говард Баффет інвестував в розробку дрона для розмінування сільгоспземель

10 травня 2023 111 0
Фото ілюстративне: дрон для сільського господарства
Фото ілюстративне: дрон для сільського господарства

Фундація американського фермера Говарда Баффета працює над технологією розробки дрона, який може розпізнавати, ідентифікувати та наносити на карту наземні міни. 

Про це розповів меценат та філантроп Говард Баффет в інтерв'ю на YouTube-каналі Я-Куркуль.

«В напрямку розмінування ми розглядаємо деякі інноваційні ідеї. Я маю на увазі, що ми працюємо з кількома нашими друзями. Вони висунули ідею, яку ми спробуємо реалізувати. Думаю, у нас це вийде. Ми зможемо профінансувати процес розробки та створення обладнання для розмінування в Україні», — зазначив Говард Баффет. 

Він зазначив, що наразі вони працюють над технологією розробки дрона, який може розпізнавати, ідентифікувати та наносити на карту наземні міни. 

«Ми заплатили за розробку, володіємо нею і безумовно, могли б надати людям з України можливість використовувати її», — сказав меценат.

Говард Баффет зазначив, що Україні дуже пощастило з ґрунтами. Україні природа дала потенціал до землеробства. Водночас наразі найважливіше для розвитку сільського господарства — розмінувати с/г землі.

«Зараз найбільше завдання полягатиме в тому, щоб завершити розмінування і ви могли повернути землі до виробництва. Я бачив цифри в 30% замінованих територій. Це не означає, що там всюди є міни, але вам потрібно очистити таку велику частину землі та зрозуміти, де є міни, а де їх нема. Це величезна частка орної землі», — зазначив фермер. 

За словами Говарда Баффета, розмінування може зайняти 5-10 років. Це у випадку, якщо уряд залучить найкращих спеціалістів та намагатиметься оптимізувати процес розмінування та буде впроваджувати потрібні ідеї. 

«Для цього знадобиться багато грошей, але я також вірю, що розмінування буде одним із найвищих пріоритетів, для партнерів та Світового банку. Це тому, що вони розуміють важливість. Тож я вважаю, що фінансування надійде, і ми також будемо сприяти цьому. Мабуть, це буде головний напрям наших капіталовкладень», — додав Говард Баффет. 

В іншому випадку, за його словами, це може зайняти десятиліття.

Читати за темою: Уряд визначив 470 тисяч га с/г земель для пріоритетного розмінування 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus