Елеватори віднесли до об'єктів критичної інфраструктури

10 травня 2023 194 0
Елеватори віднесли до об'єктів критичної інфраструктури
Kurkul.com

Кабінет Міністрів України на засіданні 9 травня 2023 р. вніс виробників ветеринарних препаратів та елеватори до переліку об'єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Внесено зміни до переліку секторів критичної інфраструктури, затвердженого постановою КМУ від 09.10.2020 №1109 «Деякі питання обʼєктів критичної інфраструктури», шляхом доповнення позиції «Харчова промисловість та агропромисловий комплекс» у графі «Тип основної послуги» новими абзацами «виробництво ветеринарних препаратів» та «експлуатація елеваторів», — йдеться у повідомленні.

Раніше Мінагрополітики розширило Критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період (Критерії).

Зокрема щодо:

  • площі оброблювальних угідь — не менше 500 га замість 1000 га;
  • середньої кількості застрахованих осіб-працівників — не менше 20 осіб замість 50.

Нагадаємо, селекційні компанії та постачальники насіння зможуть забронювати працівників. Це стало можливим, завдяки змінам від 18 квітня 2023 р., якими розширено критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus