АгроЕкспедиція Посівна 2023 — стартує новий тур полями України

10 травня 2023 307 0
АгроЕкспедиція Посівна 2023 — стартує новий тур полями України

Команда Kurkul.com після 3-річної перерви вирушає в АгроЕкспедицію Посівна 2023. Стартуємо 15 травня.

Проєкт АгроЕкспедиція Посівна 2023 розпочинається за підтримки компаній BASF та міжнародного банку Credit Agricole Bank.

«Ось уже 30 років Креді Агріколь на українському ринку і агро для нас — це один із стратегічних напрямів розвитку банку. Для клієнтів дуже важливо, коли банк розуміє специфіку та особливості аграрного бізнесу, тож ми повсякчас виїздимо в поля, поглиблюємо знання наших співробітників в рамках Агрошколи, підтримуємо профільні конференції. Ми раді, що всупереч усім складнощам ми відновили нашу традиційну з Latifundist Media АгроЕкспедицію. Ми інвестуємо свої зусилля та експертизу у проекти, які створюють додаткову цінність для наших клієнтів та агробізнесу України», — прокоментувала Наталія Порвіна, директорка департаменту підтримки агробізнесу банку Credit Agricole.

Цьогоріч Кроп-тур розпочинаємо дещо пізніше, ніж зазвичай. На заваді стала нестабільна погода, дощі та підтоплення значних територій у Волинській, Рівненській та Черкаській областях через які посівна на полях фермерів затримується. 

Через повномасштабне вторгнення аграріям довелось кардинально змінити підходи до ведення бізнесу та агротехнологій. Тож наша команда покаже, як в умовах війни вдається виживати сільгоспвиробникам, як налагоджують робочі процеси, як довелось корегувати сівозміну та змінювати систему захисту рослин в умовах економічної нестабільності. 

«Україна наразі переживає великі випробування, але в той же час і великі зміни: повномасштабна війна, тимчасово окуповані території, неповний контроль чорноморських маршрутів, що призвело до обвалу товарних ринків зерна, дефіцит добрив та пізній старт сезону 2023 року через погані погодні умови навесні. Пізня сівба також призводить до зниження потенціалу врожайності через коротший вегетаційний період ярих культур, і тому фермери мають намір менше інвестувати в заплановані культури. Ми, як компанія BASF, прагнемо підтримувати виробників, надаючи ефективні засоби захисту рослин, насіння та технічні консультації. Саме тому ми раді підтримати проєкт «Агроекспедиція», який допоможе стати ще ближчими до українських аграріїв, а також об'єднати всіх нас у розв'язанні проблем, пов'язаних з вирощуванням сільськогосподарських культур», — зазначив Матіас Хорш, Керівник відділу маркетингу BASF Agricultural Solutions Україна.

Тож разом з командою АгроЕкспедиції дізнавайтесь, чи залишиться кукурудза «королевою» полів та на які культури роблять ставки фермери різних регіонів.

Цього сезону ми відвідаємо аграріїв Вінниччини, Київщини, Полтавщини, Дніпровщини, Черкащини, Харківщини, Сумщини, Чернігівщини, Житомирщини, Одещини, Миколаївщини та Кіровоградщини.

Протягом тижня наша команда відвідуватиме безпечні регіони України, десятки полів та об’єктів аграрної інфраструктури.

Щоб запросити нас до свого господарства, пишіть на пошту — syrota@latifundistmedia.com.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus