Селекційні компанії та постачальники насіння зможуть забронювати працівників — Мінагрополітики

21 квітня 2023 69 0
Селекційні компанії та постачальники насіння зможуть забронювати працівників — Мінагрополітики
Kurkul.com

Мінагрополітики розширило критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період.

Так, від 18 квітня 2023 р. до таких можуть бути віднесені також селекційні компанії та постачальники насіння овочевих та польових культур. 

Зокрема, один з Критеріїв доповнено такими положеннями: 

  • підприємство, яке є постачальником насіння овочевих та/або польових культур і представляє та діє в інтересах суб'єкта прав по більш ніж 100 сортам рослин у Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні — що підтверджується довіреністю або договором доручення із суб'єктом прав;
  • підприємство, яке є постачальником насіння овочевих та/або польових культур та об'ємів ввезення такого насіння в Україну за річний період з 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року на більш ніж 40 млн гривень — що підтверджується довідкою про ввезення за підписом керівника підприємства, у якій вказується найменування продукції (насіння), код УКТ ЗЕД, митна вартість, дата та номер митної декларації.  

Щоб отримати статус критично важливого підприємства у галузі сільського господарства, необхідно відповідати трьом і більше критеріям.

Після отримання статусу критично важливого підприємства, установи чи організації подається заявка на бронювання військовозобов’язаних працівників, як зазначено в розділі «Куди подавати заявку на бронювання».

Нагадаємо, 27 січня на засіданні Уряду було затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних, а також Порядок та критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки.

Відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими, аби підприємство продовжувало працювати.

Читайте також: Уряд визначив пріоритети у підтримці українських фермерів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus